Myyntituotteet

Rautatieaiheisten myyntituotteiden tuotot käytetään Museovarikon ja museokaluston ylläpitoon ja korjaukseen. Osalla tuotteista on nimikkokohde, jolle tuotot kohdennetaan. Myyntituotteita voi ostaa museojunista, Museovarikolta Haapamäeltä tai Mallikaupasta Helsingistä.

______________________________________________________________________

15.6.2015: Myytävänä neljä kappaletta Dr12-sarjan keulan numerolevyjä

Nyt on harvinainen tilaisuus ostaa omaksi pala rautatiehistoriaa. Myymme neljä aitoa Hurun eli Dr12-dieselveturin keulan numerolevyjä. Myynnissä ovat levyt vetureista 2227, 2229 ja 2232.

Hinta on 250 euroa kappaleelta.

Levyt ovat juuri siinä kunnossa kuin ne olivat vetureista irroitettaessa. Niitä ei ole maalattu tai muuten käsitelty, vaan ne ovat täysin autenttisia..

Numerolevyjä voi tiedustella yhdistyksen rahastonhoitajalta sähköpostitse mauri.lagerstedt (at) hmvy.fi tai puhelimitse 050-5236664.

Toimitus sovitaan erikseen, mahdollisia toimitustapoja ovat mm. nouto Haapamäeltä tai joltakin yhdistyksen museoajolta, sekä toimitus Postin tai Matkahuollon kautta. Kannattaa kysyä myös muita myyntituotteita samaan toimitukseen!

______________________________________________________________________

JULISTEET   –   5 €/kpl

HMVY-2013-Tk3-50x70-2-mv

 

 

 

 

 

 

  • Höyryjuna – Tk3 1136 ”Pikku-Jumbo”, koko 50×70 cm
  • Höyryveturi – Tk3 1136 ”Pikku-Jumbo”, mustavalkoinen, koko 50×70 cm

  • Rautateiden rengasmatkat – Dr13 ja matkustajavaunut, koko 50×70 cm
  • Lättähattu – Dm7-moottorivaunut, koko 50×70 cm

______________________________________________________________________

HAAPAMÄEN HÖYRYVETURIT DVD   –   25 €/kpl

DVD:llä esiintyvät höyryveturit Vr1 789 “Kana” ja Tk3 1136 “Pikku-Jumbo”.

Lisäksi extra-materiaalina lyhyet esittelyvideot isoista dieselvetureistamme (Dr12, Dr13, Dv15 ja Dv16). Kokonaispituus noin 62 min.

Kuvamateriaali on vuosilta 2009-2011.   ______________________________________________________________________

KARTAT – Lisätietoja myös erilliseltä Karttasivulta.

Rautatiehistorian-yleiskartta---netti

I: Rautatiehistorian yleiskartta Suomi   –  10 €/kpl

Julistekokoinen Suomen rautatiehistorian yleiskartta on kattavin karttajulkaisu Suomen rautatiehistoriasta – eikä pidä unohtaa mukana olevaa rautateiden nykypäivääkään tai rakenteilla olevia ratoja.

Kartalla on esitetty Suomen ja lähialueiden nykyiset radat, lyhimpiä sivuratoja lukuun ottamatta, tärkeimmät puretut radat ja tärkeimmät liikennepaikat. Olemassa olevat radat on luokiteltu henkilöliikenteen, sähköistyksen sekä yksi- tai moniraiteisuuden mukaan. Mukaan on otettu Suomesta kaikki nykyiset henkilöliikenteen liikennepaikat, useimmat muut liikennepaikat ja tärkeimmät lakkautetut liikennepaikat siellä missä tila sallii.

Kartalla näkyvät Suomen lisäksi luovutetut Karjala ja Salla sekä muita lähialueita Venäjältä ja Ruotsista. Karttaan on myös merkitty 20 Suomen rataverkon ennätystä sekä rautatiemuseot ja museojunaliikenteenharjoittajat.

_________________________________________________________________________

 

IV: Rautatiehistoriallinen kartta:
Helsinki – Hyvinkää – Riihimäki – Hanko – Porvoo   –   20 €/kpl

Kartalla on esitetty valtion radat, metro ja raitiotiet sekä ne kapearaiteiset rautatiet, joilla on ollut veturivetoista liikennettä tai hevosvetoista henkilöliikennettä. Mukana ovat myös rakenteilla olevat radat. Näistä kaikista on esitetty nykyiset ja entiset rautatieliikennepaikat, kuten asemat, pysäkit ja seisakkeet. Kartan koko on A0. Kartta toimitetaan suorana suojaputkessa. Kartta voidaan asiakkaan pyynnöstä toimittaa myös käsin taiteltuna, jolloin se mahtuu C4-kokoiseen kirjekuoreen.

V: Rautatiehistoriallinen kartta:
Turku – Uusikaupunki – Forssa – Salo – Karjaa   –   20 €/kpl

VS_rthk_v4b3_1400x-kuva

Kartalla on esitetty valtion radat ja raitiotiet sekä ne kapearaiteiset rautatiet, joilla on ollut veturivetoista liikennettä tai hevosvetoista henkilöliikennettä. Näistä kaikista on esitetty nykyiset ja entiset rautatieliikennepaikat, kuten asemat, pysäkit ja seisakkeet. Kartan koko on A0. Kartta toimitetaan suorana suojaputkessa. Kartta voidaan asiakkaan pyynnöstä toimittaa myös käsin taiteltuna, jolloin se mahtuu C4-kokoiseen kirjekuoreen.

VI: Peruskarttojen vertailu Haapamäki 1957, 1977, 1988 ja 2013  –  5 €/kpl

Hpk-vrt-krtHaapamäen peruskarttojen vertailussa on aseteltu vierekkäin samaan mittakaavaan Haapamäen taajaman ja sen välittömän ympäristön peruskartat vuosilta 1957, 1977, 1988 ja 2013. Muutokset taajaman kehityksessä, samoin kuin raiteistossa, on näin helppo huomata.

______________________________________________________________________

MUKIT   –   20 €/kpl

Dm9 – ”Porkkana”

Rajoitettu 200 kpl erä, jonka tuotot käytetään Dm9-moottorijunan kunnostuksen tukemiseksi. Kuvassa malli mukiin painetusta piirroksesta. Laadukas muki kestää konepesun ja isosta kahvasta saa tukevan otteen.

Dm7-lp2

Dm7 – ”Lättähattu”

Kesän 2013 uutuusmukissa viilettää Lättähattu-juna moottorivaunu Dm7 4185:n johdolla. Laadukas muki kestää konepesun ja isosta kahvasta saa tukevan otteen.

Molemmat mukit ovat toistaiseksi loppu, mutta niitä tilataan lisää!

______________________________________________________________________

TUHANNEN JA YHDEN TULITIKUN RASIAT – 15 €/kpl

Tikkuaskit

Tällä näyttävällä paketilla aktiivisempikin tikunraapija poistaa tulentekohuolensa pitkäksi aikaa ja raapaisujen välissä silmä lepää komeaa kansikuvaa katsellessa.

Tikkuaski on myös oiva lahjaidea, josta sytkärimiehetkään eivät varmasti pahastu!

Tuote on parhaimmillaan nautittuna kuivana kesämökin puulämmitteisen kiukaan ja tuohien kera! – Sopii hyvin myös kynttilöille!

Dm7-aski

Tiiliskiven kokoisia rasioita on kahdella eri kuva-aiheella: höyryveturi Tk3 1136 ja Lättähattu-juna kesämaisemassa

 

 

______________________________________________________________________

POSTIKORTIT   –   1 €/kpl

Laaja valikoima erilaisia rautatieaiheisia postikortteja. Höyryvetureita, dieselvetureita, moottorivaunuja, matkustaja- ja tavaravaunuja, museokalustoa, historiallisia kuvia ja rautatienäkymiä jne. ______________________________________________________________________

POSTIMERKIT

HMVY:n postimerkit ovat ns. omakuvamerkkejä, jotka käyvät postiliikenteessä kuten muutkin merkit. Merkki vastaa 2. luokan postimaksua kotimaassa 50 gramman painoon asti tai vastaavan suuruista osamaksua muissa lähetyksissä. Maksuarvosta ja Itellan omakuvamerkkihinnasta yli jäävä osa käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

hmvy_pm1_mitatoity_siivreunat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I: Dr13

  • kalusto: Dr13 ”Alsthom” 2343 sekä teräs- ja puukorisia matkustajavaunuja
  • kuvaustiedot: Juha Vuorinen, Karhulan–Sunilan rautatie, Kotka, 2006
  • maksuarvo: 2. luokka
  • julkaistu: 28.6.2014
  • hinta: 2,50 €/kpl

HMVY julkaisi ensimmäisen omakuvapostimerkkinsä juhlistaakseen Pro Haapamäki -kylätapahtumaa ja 20. toimintavuottaan. Toisen luokan ikimerkissä esiintyy yhdistyksen omistama raskas linjadieselveturi Dr13 nro 2343 Karhulan–Sunilan rautatien idyllisessä maisemassa.

Dr13 2343 valmistui Alsthomin lisensoimana Lokomon tehtailta vuonna 1965. Veturi oli käytössä henkilö- ja tavaraliikenteessä vuoteen 1998 saakka, jolloin se museoitiin Haapamäelle. Dr13 on edelleen tehokkain Suomen rautateillä käytössä ollut dieselveturi. Lisätietoa veturista.

________________________________________________________________________

RAUTATIEKIRJAT

Myymme myös Kustantaja Laaksosen rautatiekirjoja. Tutustu valikoimaan osoitteessa www.kustajantalaaksonen.fi – Voit tilata tuotteen noudettavaksi Museovarikolta tai museojunasta.

______________________________________________________________________

Emme valitettavasti pysty tällä hetkellä tarjoamaan mahdollisuutta verkkokauppaan.