Tulevat museoajot

Höyryjunalla Helsingistä Porvooseen ja takaisin 16.-17.6.2018

(På svenska nedan)

Höyryjunan kyytiin aivan Helsingin ytimestä – koe historiallinen Porvoo ja tunnelmallinen maaseutu tyylillä! Kalustona on Tk3 ”Pikku-Jumbo” 1136 vuodelta 1947 ja puuvaunut enimmäkseen 1950-luvulta.

Juna tekee sekä lauantaina että sunnuntaina yhden edestakaisen matkan. Perillä on muutama tunti aikaa nauttia kesäpäivästä vanhassakaupungissa.

AIKATAULUT SEKÄ LIPPUJEN HINNAT

Lastenrattaita mahtuu mukaan jonkin verran konduktöörivaunun rahtiosastoon. Pyydämme suosimaan mahdollisimman pieniä tai kokoontaittuvia malleja. Turvallisuussyistä rattaita ei saa säilyttää vaunujen käytävillä tai eteisissä.

Tervetuloa kyytiin!

 

Stig på ett riktigt ångtåg i mitten av Helsingfors – upplev det historiska Borgå och det stämningsfulla landsbygden med stil!

Haapamäki museiloksförening rf (HMVY) trafikerar med ångtåg mellan Helsingfors och Borgå. Tåget består av Tk3 ”Lilla Jumbo” nr. 1136 från år 1947 och trävagnar huvudsakligen från 1950-talet.
Tåget åker en tur till Borgå och tillbaka både på lördag och på söndag. Man har några timmar på sig för att njuta av sommardagen i gamla stan i Borgå.

Det finns plats för en del barnvagnar i konduktörvagnens fraktavdelning, helst av små eller hopfällbara modeller. Av säkerhetsskäl får barnvagnar inte förvaras i passagerarvagnarna på korridorer eller nära ytterdörrar.

Hela tidtabellen och biljettpriserna övre i sidan.

Välkomna ombord!

 

Museojuna Weteraanikonepäiville Oulaisiin 7.7.

Lauantaina 7. heinäkuuta Oulaisissa järjestettäville Waltakunnallisille Weteraanikonepäiville ja sieltä takaisin pääsee komeimmalla mahdollisella kyydillä etelän suunnasta eli Seinäjoelta sekä väliasemilta tietysti museojunalla! Junaa vetää museodieselveturi Dr12 ”Huru” 2216 perässään puukorisia vaunuja 50-luvulta 80-luvulle.

Weteraanimoottorikerho Wanha woima ry:n järjestämillä päivillä on paljon nähtävää – maamoottoreita, vanhoja tieliikennekulkuneuvoja, rompetori sekä paljon muuta. Erilaisten moottoreiden lisäksi nähtävää riittää auto-, traktori- ja mopokentillä. Voit ihastella ja ihimetellä vanhoja konsteja vaikka työnäytöksissä, perinnekeskuksessa, pajassa, Koskelan talossa ja Käpylän koulussa. Tapahtuma ei ole suunnattu erikseen kenellekään, vaan se on tarkoitettu ihan jokkaiselle. Naiswäelle ja lapsillekin riittää siis nähtävää, koettavaa ja miksei ostettavaakin. Rompemyyjiä ja käsityöläisiä riittää. Nostalgiseen tunnelmaan on helppo heittäytyä mukaan!

Oulaisten asemalta on ilmainen linja-autokuljetus tapahtumaan.

Aikataulut sekä lippujen hinnat julkaistaan myöhemmin.

Tervetuloa mukavalle junamatkalle!

Lättähatulla Rauma-Kokemäki-Rauma 29.7.

Nyt on raumalaisillakin mahdollisuus matkustaa kotikaupungista junalla – 50-luvun ikoniset Lättähattu- eli Dm7-moottorivaunut liikennöivät kolme edestakaista vuoroa Kokemäelle.

Välipysähdyspaikat varmistuvat lähempänä. Paikallinen urheiluseura pitää kahviota liitevaunun rahtiosastossa.

Kokoontaittuvia lastenrattaita mahtuu kyytiin hyvin rajallinen määrä. Polkupyöriä ei valitettavasti tällä kertaa mahdu mukaan.

Aikataulut sekä matkalippujen hinnat sekä ostamisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Tervetuloa kyytiin!

 

Museojunalla Uuteenkaupunkiin 3.-4.8.

Perinteiset Uudenkaupungin-kesämuseojunat tulevat jo yhdeksättä kertaa! Tällä kertaa ajetaan elokuun puolella. Näe ja koe keskikesän Vakka-Suomen maisemat aivan erilaisesta näkökulmasta sekä kodikas Uusikaupunki hellepäivänäkin virkistävän meren äärellä!

Perjantaina ajetaan Turusta aamu- ja iltapäivävuorot sekä lauantaina aamu- ja myöhäisiltavuorot. Sunnuntaina ei tällä kertaa ajeta. Junaan voi nousta myös väliasemilta tai matkustaa Uudestakaupungista Turun suuntaan.

Junat vetää jyhkeä 1960-luvun museodieselveturi. Vaunustona ovat 1950-luvun puukoriset matkustajavaunut täydennettynä muulla historiallisella kalustolla. Mukana on kolmatta kesää myös ravintolavaunu, jossa myydään pientä purtavaa ja virvokkeita.

Liput ostetaan junan kyydistä (huom. vain käteisellä).

Aikataulut ja hinnat tarkentuvat lähempänä.

Lastenrattaat yms. kulkevat maksutta konduktöörivaunun rahtiosastoissa. Pyydämme suosimaan mahdollisimman pieniä tai kokoontaittuvia malleja. Koska junan läpi pääsee kulkemaan, myös rattaiden luo pääsee matkan aikana.

Tervetuloa kyytiin!